Българският експерт по въздушно-височинни операции, познат с прозвището “Човека-паяк,” стана звезда на Международното изложение за хеликоптерни технологии и операции в Дубай. Иван Кристоф, който е работил на височините на някои от най-високите сгради в света, привлече вниманието на Шейх Маджид Бин Мохамад ал Мактум, който е владетел на Дубай и премиер-министър на ОАЕ.

Българският експерт представя най-нови технологии за спасяване на супер високи сгради в Дубай

На изложението “Dubai HeliShow 2010”, Кристоф представи последните технологии и практики в областта на хеликоптерните въжени операции. Той разказа за своя опит със спасителни операции във високите сгради, като предложи идея за създаване на елитен отряд за бързо реагиране при бедствия и аварии на труднодостъпни места.

HH Mansur

Принцът на Дубай, Шейх Мансур Мохамед бин Рашид ал-Мактум, също се запозна с уменията на “Човека-паяк” и изрази интерес към предложенията му. Организаторите на изложението и службите за сигурност му поздравиха за успеха му при принцът.

ThinkPad to the rescue

Леново ThinkPad представи Иван Кристоф – Непрекъснати Подвизи От Най-Високата Кула до Новия Милениум!

Това не беше само представяне на нови идеи и технологии за спасителни операции, но и възможност за българина да се срещне с представители на холивудската филмова компания “Парамаунт пикчърс,” които предложиха да го сертифицират и включат в техни филмови продукции.

Идеята за създаване на най-елитния в света отряд за бързо реагиране при бедствия и аварии на труднодостъпни места на супер високи сгради е впечатляваща”, сподели .

Шейх Мансур Мохамед бин Рашид ал-Мактум, 
Принц на Дубай

Helishow ИВАН КРИСТОФ ПОКАЗА НА Роберт Либи ПЛАН ЗА ЕКСТРЕМНО СПАСЯВАНЕ

Иван Кристоф остана впечатлен от развитието и инфраструктурните постижения на Дубай и изрази желание за подобно развитие и в България. Със своите демонстрации и презентации, “Човека-паяк” със сигурност остави трайно впечатление в арабския свят и привлече интерес към българските идеи за спасяване на супер високи сгради.

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
Institute
Institute for Vertical Access operatioNs (IVAN)Иван Кристоф е сочен за най-добрия български специалист по спасяване от въздуха, инструктор по височинно въжени операции за въздушно спасяване, родоначалник на екстремните спортове в България, участник в редица научни конференции за Търсене и спасяване и работа с въжета на високо и по алпийски методи. Ръководител е на Специализирания отряд за спасяване.

You may also like

Comments are closed.

More in Lenovo