Drones for Search And Rescue

Oops...
Slider with alias home not found.
[image_with_text title_tag=”h3″ image=”3783″ title=”Embedded Extreme Journalism”]

Drones Help Search And Rescue Teams Find Victims Faster, New Study Shows

[/image_with_text]

Volunteers from the “Specialized Rescue Association” use modern drones with thermal cameras for Search and Rescue. On the occasion of the International Volunteer Day – December 5, they gathered on the construction site of the House of the Savior of the Future. There the Association’s “SOS” team can use an 11-storey crane for training operations in high rise-air operations and a specially designed simulator for external suspension of cargo and people on board of a helicopter. This will be done with a winch, rope access work , fast rope system and other methods of transferring people during training, rescue or tactical helicopter maneuvers.

[qode_button_v2 type=”simple” target=”_blank” font_weight=”700″ text_transform=”inherit” font_style=”normal” text=”Discover More” color=”#f25817″ hover_color=”#1a1a1a” font_family=”Raleway” font_size=”14″ link=”https://ivankristoff.com/for-extreme-rope-access-how-to-create-the-rescuer-of-the-future/”]
[image_with_text title_tag=”h3″ image=”3784″ title=”New Standards Help Save More Lives”]

Екипи за търсене с дронове намират жертвите по-бързо

[/image_with_text]

Доброволци от “Спецотряд за спасяване” използват модерни дронове с термални камери за търсене и спасяване. Навръх Международния ден на доброволеца-5 декември,  те се събраха на строотелната площадка на Дома на спасителя на бъдещето. Там Сдружение „Спец. отряд за спасяване“ може да ползва 11- етажен кран за тренировки на действия при височинно -въздушни операции и специално предназначен симулатор за външно окачване на товар и хора от борда на хеликоптер. Това ще става с лебедка,  въже, ще се прилага системата фаст роуп и други методи за прехвърляне на хора при обучителни, спасителни или тактически хеликоптерни маневри.

[qode_button_v2 type=”simple” target=”_blank” font_weight=”700″ text_transform=”inherit” font_style=”normal” text=”По темата” color=”#f25817″ hover_color=”#1a1a1a” font_family=”Raleway” font_size=”14″ link=”https://ivankristoff.com/control-center-for-the-rescuer-of-the-future/”]
[qode_video_box video_link=”https://youtu.be/VJiKZQXeDyA” video_image=”3785″]
[qode_elements_holder number_of_columns=”one_column”][qode_elements_holder_item advanced_animations=”no” item_padding=”86px 0 30px 67px” item_padding_768_1024=”0 0 63px 7px” item_padding_600_768=”80px 0 63px 7px” item_padding_480_600=”86px 0 63px 7px” item_padding_480=”86px 0 63px 7px”]

In-Depth Camera Lens Specification

[unordered_list style=”circle” animate=”no”]

  • 4k 60FPS, 2.7k 60FPS, 1080p 120FPS
  • 100mbps Bitrate at 4K 60FPS
  • Sony CMOS 1/2.3 Sensor, F2.8,
  • 94° FOV
  • File Formats – Photo: JPG/DNG Video: MOV/MP4

[/unordered_list]

[/qode_elements_holder_item][/qode_elements_holder]

НОВИ ПРОУЧВАНИЯ

Екипи за търсене и спасяване намериха по-бързо “жертви”, когато използваха дронове, за да ги търсят, показва ново проучване, публикувано днес. Проучването заключава, че дроновете предлагат огромен потенциал за подпомагане на усилията за търсене и спасяване (SAR), а спасителните екипи трябва да разработят нови стандарти, тактики и протоколи, за да се възползват изцяло от въздушната перспектива на дроновете.

 

[qode_video_box video_image=”3786″ video_link=”https://youtu.be/esp8vLDAGS4″]

Подготвяме специални тренировки за Търсене и спасяване

С хибридна сателитна връзка с v2track, oт най-новото поколение, с видео предавател за излъчване на живо, ще тестваме с 5G видеострийминг от въздуха- уебТВ репоражи за екстремна журналистика. Ще летим в района на София и планините Витоша, Верила и Рила.

[button target=”_blank” hover_type=”default” text=”НОВОТО ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО” link=”https://ivankristoff.com/24-burj/”]

Специално за екстремната журналистика

Тези ключови констатации бяха част от проучването за ефективност на доклад, издаден от DJI, Европейската асоциация за спешни номера (EENA) и Black Channel. Изследването беше публикувано на срещата на високо равнище за дронове и обществена безопасност на EENA в Брюксел

 

Хибридно проследяване с GPS и GSM с технологиите на v2track

[icon_list_item icon=”fa-check” icon_type=”transparent” title_font_weight=”400″ icon_size=”15″ icon_color=”#f25817″ title=”От борда на хеликоптер” title_color=”#6f6f6f” title_size=”15″][icon_list_item icon=”fa-check” icon_type=”transparent” title_font_weight=”400″ icon_size=”15″ icon_color=”#f25817″ title=”С дронове и безпилотни самолети” title_color=”#6f6f6f” title_size=”15″][icon_list_item icon=”fa-check” icon_type=”transparent” title_font_weight=”400″ icon_size=”15″ icon_color=”#f25817″ title=”По земя, вода и въздух” title_color=”#6f6f6f” title_size=”15″]
[qode_elements_holder number_of_columns=”one_column”][qode_elements_holder_item advanced_animations=”no” item_padding=”100px 17% 77px 17%” item_padding_600_768=”200px 8% 100px 8%”]

„Потенциалът дронове да спасят живота е ясен – най-малко 160 души са били спасени от дронове по целия свят, но науката за това как да се използват най-добре дронове за обществена безопасност все още е в начален стадий“, казва съавторът на проучването Ромео Дуршер, DJI Директор по интеграция на обществената безопасност.

Иван Кристоф подготвя обучение за начинаещи пилоти на дронове в Spiderman.Academy.

[/qode_elements_holder_item][/qode_elements_holder][qode_clients columns=”five_columns” hover_effect=”switch_img” switch_effect=”switch_fade” disable_separators=”yes”][/qode_clients]
Oops...
Slider with alias mountainair rescue not found.
ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА
ТРУД, Велико Търново
Доброволци от Спецотряд използват модерни дронове с термални камери за търсене и спасяване. Това сподели пред „Труд” Иван Кристоф, известен като Човека Паяк. Безстрашният българин се прочу преди години, че се катери по небостъргачи и разработва методи за височинно-спасителни акции.
„Навръх Международния ден на доброволеца-5 декември,  се събрахме на строежа на Дома на спасителя на бъдещето. Там Сдружение „Специализиран отряд за спасяване“ ползва 11- етажен кран за тренировки на действия при височинно -въздушни операции и специално предназначен симулатор за външно окачване на товар и хора от борда на хеликоптер. Това ще става с лебедка, въже, ще се прилага системата фаст роуп и други методи за прехвърляне на хора при обучителни, спасителни или тактически хеликоптерни маневри”, поясни Иван Кристоф.
Безстрашният българин допълни, че той и съмишлениците му дефинирали Оценката на риска, която трябва да имат за направата на A.I.R. Forum в България и по света.
„Ще използваме мой терен край родния ми дом, където ще се обучават доброволци спасители в симулации  на крайно рискови и екстремални операции в градска среда”, уточнява Човека Паяк.
По думите му това е в контекст на мисията на Специализирания отряд за спасяване и методиката за обучение на доброволци спасители на Spiderman.Academy.  Предстои тестване на специални дронове за превоз на леки медицински пакети с безпилотни летателни апарати. Работят и по елементи за организирането на Спешна въздушна медицинска помощ.
„Наричат ме Човека Паяк още от миналия век за първи път в Канада, заради новия и различен начин на мислене, в една от водещите технологични страни в света. Сега в Новия Милениум, дори измисления Spider-man, в последния си филм, разчита на дроновете, както и враговете му.  Те вече са част дори от живота на децата, както в случая моя син, едно любознателно хлапе, още докато ходеше на детска градина, си имаше личен дрон, с който правеше акробатични номера, като салто във въздуха и си го управляваше както навън, така и в детската си стая. Това увлечение по играчки обаче може да спасява хора и животни в беда, да се използва при наблюдение на пожари в отдалечени райони и незаконен дърводобив, на различни явления и катаклизми в природата”, коментира Иван Кристоф.
Според него всичко това ще бъде необходимо в предстоящите зимни условия. Широко приложение могат да намерят термо графичните камери и технологии за спектрални анализи, с които можем да виждаме там, където човешкото око не може без тях. „Всички ние сме частица от Бога, и явно в неговия дизайн, той ни даде възможността да виждаме там където и Той вижда. Това е част от визията ми за Спасителя на бъдещето, която представих още през 2018г., след като се завърнах от Интерсек, най-голямото изложение в света за безопасност, сигурност и пожарогасене. Там бях поканен от организаторите на събитието, което се състоя в World Trade Center в Дубай. Видях премиерите на технологиите на бъдещето на спасяването, които може да се приложат и в България. Оказа се, че има и български компании и ентусиасти, като  Станимир Начев, с който споделяме авангардно мислене и смятам, че неговите български ‘играчки” също ще намерят широко приложение”, казва Иван Кристоф.
Той уточнява, че целта на предстоящия A.I.R. FORUM  е да  събере запалени дронаджи и да бъдат тествани новаторски концепции и елементи от модерни средства за търсене и спасяване, които са по авангардни и ефективни от всички ползвани до сега методи за търсене на изгубени или отвлечени хора, при издирване на укриващи се от закона престъпници.
„Търсим български фирми и стартъпи дори, които биха разработили специализиран дрон за търсене и спасяване. Ще ги подкрепим с бюджет от $100 000 в дигитална реклама за разработването, тестването и производство на специален модел, който да носи товар до 5-10 килограма и да оперира в радиус на поне 100 километра”, подчертава Иван Кристоф.
error: Content is protected !!