СТО ЛИЦА НА ЕКСТРЕМНИТЕ СПОРТОВЕ

Имаме удоволствието да Ви поканим желаещите да тестват НОВИЯТ NISSAN QASHQAI и летят с топловъздушен балон и самолет, да посрещнем изгрева във въздуха в четвъртък, 14 септември. За тези, които не могат да дойдат, ще покажем кадри от събитието и надявам се от въздуха На живо, То ще се излъчва по България ON AIR сутринта от 06:40 и на няколко пъти ще ни включат на живо.

Ще запознаем пилотите с радиостанции #HYTERA и ще предоставим снимачни камери с висока резолюция и качество про обективи, които ще монтираме на балона и много Go4Raw snackbars за летящите хора. Специални благодарности на екипа на ИНТЕГРА-А за предоставянето и новия модел радиостанции и на Superhosting.bg за поддръжката на www.forbulgaria.com

В инициативата „Сто лица на екстремните спортове“ ще се изгради портфолио на сто изключителни хора, които подкрепят идеята и са любители на високия адреналин. В нея са поканени акредитирани журналисти, репортери, фотографи, продуценти, спортисти и служители на спасителни организации. Специален гост е Маnсур Алфеели, най-успялата Дубайска филмова звезда, който ще помогне с филмирането, продуцирането и дистрибуцията на филмите в Арабските обединени емирства. Следващата ни среща ще е след средата на януари Дубай.

Журналисти с интерес към отразяването на новини в труднодостъпни райони и участие в екстремни акции и ситуации, в каквито понякога професията ги “изненадва” могат да се включат в тренировки за екстремни спортове по време на реализирането на  проекта.

Програмата на проекта  цели да въведе журналистите в предизвикателствата  на тренирането, в отразяването на високо рискови акции по земя, вода и въздух и да ги направи част от международна мрежа от доброволци и професионалисти с общи интереси към екстремните спортове.

Покана за екстремни журналисти

Embedded journalism“ се наложи като термин в отразяването на военни действия в медиите през 2003г. по време на инвазията на Американската армия в Ирак.

Нуждата за „Embedded Extreme Journalists“ се налага сега, когато светът е обзет от несигурност и атентати, като вчерашния в Берлин и Анкара, пред журналистите, които искат да отразяват екстремни ситуации в труднодостъпни райони. За тази цел, Иван Кристоф стартира нова платформа за некомерсиално обучение на приятели и журналисти, които могат да се присъединят към създадения от него Клуб ЕКСТРИЙМ. Такива мероприятия вече са били провеждани от него за млади журналисти в района на Община Своге, която вече се фокусира да стане дестинация за екстремните спортове и приключенския туризъм, както и в Дубай, по време на събитие, под егидата на Шейх Мохамед Ал Мактоум, Владетеля на Дубай и Президент на АОЕ. Инициативата на Иван Кристоф е да подготви екип от добре обучени в екстремни спортове журналисти, които желаят да отразяват събития в труднодостъпни места.

За тази цел Ви каним да станете част от този международна инициатива, в която се включват хора от цял свят и в процеса на обучение ще се заснеме късометражен филм и уеб ТВ серии. Повече информация за инициативата ще намерите на: fb.com/ProjectExtreme