Рекорд за Гинес готви Иван Кристоф на „ЕКСПО CITY DUBAI“

Иван Кристоф, Човекът паяк ,доброволец-спасител по вертикала на най-високата кула в света CN Tower през 2003г

 

Приготвил е пожарникарски златен щит за принца на Dubai

На EXPO 2020 DUBAI, където иновации и уникални архитектурни решения се събират от целия свят, българо-канадският Иван Кристоф, известен с прозвището “Човека паяк”, представи нещо съвсем изключително – първия в света сгъваем компютър Lenovo ThinkPad X1 FOLD.
 
Сред хилядите участници на изложението, Иван Кристоф привлече вниманието на всички с едно новаторско и елегантно решение. Lenovo ThinkPad X1 FOLD е истинско инженерно чудо, комбиниращ функционалността на лаптоп и удобството на таблет. Този компютър се отличава с гъвкав дисплей, който позволява на потребителя да променя формата и го прави идеален за работа както в движение, така и в стационарен режим. 
 
За Иван Кристоф, който през годините се е насочил в иновациите в областта на хеликоптерните операции, въздушното спасяване, сигурността, пожарогасенето и други сфери, Lenovo ThinkPad X1 FOLD се оказа перфектното средство за ефективната му работа и комуникация с водещи световни експерти. 
 
Но интересът към Човека паяк не се изчерпва само с компютъра. Във вярност на духа на изложението, Иван Кристоф приготви и уникален златен щит за принца на емирството, който го призна за изключителния принос в областта на сигурността и спасителните операции.
 
Със стил и предизвикателство, българският герой продължава да насърчава иновациите и смелите решения, които ни карат да се гордеем с талантите на нашите сънародници. В следващите шест месеца на EXPO CITY DUBAI, Lenovo ThinkPad X1 FOLD и Иван Кристоф ще продължат да впечатляват света с неустоимата си смелост и умение да се изправят пред предизвикателствата.
 
 

В Дубай най-вече с иновации и идеи, с които да подобриш прогреса на емирството можеш да впеатлиш местното правителство.

 

Иван Кристоф планира да компенсира тишината и недостатъчната промоция на името на България в новините, като представи иновации в историческото събитие на ОАЕ. Той ще направи това с помощта на приятелите си от Дубай и целия свят, подкрепени от канадското правителство, за което е запазил своята обещание. Кристоф вярва, че това ще помогне на България да спечели и ще покаже на света иновативни методи, методологии и технологии през живо.

 

От когато бях поканен като специален гост, презентатор, лектор и изложител на Dubai Helishow 2010, най-голямото хеликоптерно и авиомедицинско изложение в Близкия изток, създадох традицията на всяко Дубай Хелишоу да правя за моя сметка щанд и фотоизложба на българския павилион – казва Иван. – Това досега са над $100 000 инвестиция в доброто име на България. А на Dubai.WorldAI.Show зададох нов тон –  за създаването на Спасителя на бъдещето и първата у нас самофинансираща се доброволческа Въздушна пожарна.“

 

Иван се подготвя да представи в Дубай нова серия от спасителни техники и операции с цел да заяви световни рекорди на Гинес. Комитетът по архивите на организацията му изпратил официално писмо, изразявайки възхищение към иновативната му идея. Заинтересували се от това, което ще представи, са екипите на канадската телевизия CP 24, канадското радио на Бил Еванов и канадски телевизионни продуцентски продукции.

Иван Кристоф, с помощта на Lenovo Tab P11 (2-ро поколение), има амбицията да представи иновативни решения за менажиране на екстремни ситуации. Той разполага с нови технологии за хибриден мониторинг на въздушни операции, газоспасяване и методи за евакуация по въздух на тежко пострадал при пожар от покрива на 5-етажната сграда, която построи в София за експерименталния проект “Дом на Спасителя на бъдещето”.
 
 
Идеята му е да построи тренировъчна база и доброволческа спасителна служба в Дубай, където е бумът на строежа на високи, супер високи и мега високи сгради и структури. Това ще бъде част от развиването на неговата идея за Въздушна пожарна по модел на Дубай – гради планове.
 
Иван Кристоф работи по идеята да партнира с технологични лидери за стартъпа International Vertical Access Network (I.V.A.N.), с които може да финансира създаването на въздушна пожарна в България. В Дубай, той има намерение да проведе срещи с потенциални инвеститори за развиване на обучение на въздушни спасители от цял свят в България.
 
 
Той подготвя специален подарък за шейх Мансур бин Мохамед ал-Мактум, принца на Дубай, който участва като доброволец-пожарникар в първия по рода си пожар по външната страна на небостъргач в ОАЕ. Идеята на Кристоф е да превърне България в център за обучение на доброволци-спасители от цял свят, за което изгражда тренировъчна база в полите на Витоша, наречена “Дом на Спасителя на бъдещето”.
 
 
Шейх Мансур, принцът на Дубай, проявява интерес и участие в миналото, затова Иван Кристоф му планира специален подарък – най-модерната каска за пожарогасене със златен щит и визьор, която е част от лимитирана серия от 50 швейцарски часовника по случай 50-годишнината на ОАЕ. Тази каска ще представи нов вид спасяване по въздух на “ЕКСПО CITYvДубай” и ще кандидатства за Книгата на рекордите на Гинес.

 

error: Content is protected !!