logo

Ivan Kristoff, the Founder of the International Vertical Access Network I.V.A.N.) Startup accelerator has graduated the Technical College for Mechanical Engineering in Sofia with the Diploma as a welder.

It only helped him to implement his skills in the Engineering services of the Bulgarian Army, but the knowledge and process of study how to draw and forge different materials shaped his way of thinking and cutting the edge of excessive mater.

Обучение за височинно-въжени операции

Преди започване на новата учебна година на Център за обучение “Кели” и Spiderman.Academy бих желал да споделя с Вас идеята си за авангарден начин на обучение и методологии за въжени операции от хеликоптер и високи места, който са минали успешно теста на времето в най-развитите държави в света. Аз лично съм ги изпробвал не само когато направих най-дългото спускане и изкачване по въже от висящ хеликоптер и от най-високата кула в света, още от преди новия Милениум, но и съм споделял опита си с едни от най-опитните пилоти-инструктори. Затова с радост ще споделя опита си с на предстоящия онлайн Форум 1 и ще преподавам методологията си за работа на аварийни и спасителни дейности с въже от хеликоптер, която може да се приложи по различен начин спрямо различни летателни машини. По този начин, студентите, които завършат курса, ще получат първия по рода си сертификат за тази дейност и използват по-сигурни и ефективни методи за обучение.

С голям ентусиазъм подкрепям Вашите усилия да поддържате подготовката на академични си състав в такива трудни времена за българската пожарна. Както знаете, характера на човек, организация и нация се показва именно в критични ситуации. Въпреки, че има сериозни затруднения в ефективното отреагиране за въздушно и височинно-въжени операции смятам, че сега България има нужда да направи дързък ход пред обществото ни и света, като въведе иновации, които ще подобрят сигурността на летателни екипаж с най-авангардни методологии на обучение и възползваме от предимствата, които имаме с руски специализирани служби за тактически и пожарогасителни мисии. Те могат да се използват и за спасителни въжени операции с уникалните си предимства, които нямат аналог. С иновации, полезни за животоспасяване ние ще влезем в новото столетие на българската авиация.

Тази инициатива съм я обсъждал от много години с екипажи в България и по света, тествали сме вариации за окачване с анкерни точки от външната страна на бойни хеликоптери и съм готов да направя изпитателните тестове във въздуха с най-модерната техника, методология и екипировка.

Важен компонент ще бъде и 360 градусовото заснемане на първото спускане, което ще се използва за най- новаторските методи за обучение VR (виртуална обстановка), Edutaiment и Trailblazing. Така ще напишем нова страница в историята на световната авиация.

Тази година ще започна преподаването на Програма за Въздушно-височинно въжени операции, в която ще се изучават и специални тренировки, с които сме изписали във въздуха над България иновация, която ще допринесе и за позитивния имидж на нацията ни.

В момента се строи жилищно-спасителен комплек за доброволци спасители. Резиденцията #BuxtonHeights ще се намира в подножието на национален парк Витоша, на север от Околовръстния път на София и близо до излаза на три от основните пътни артерии на столицата — бул. България, бул. Ал. Пушкин и бул. Братя Бъкстон.

На 12 април, в Деня на космонавтиката, осъществихме Работна среща с международни служби, чийто служители могат да участваткато доброволци в сдружение с нестопанска цел в обществена полза “Специализиран отряд за спасяване” и да се обучават в екстремни ситуации на екстремни височини.

Затова подготвяме специална презентация за 16 октомври, Деня на българската авиация.

 

 

 

 

No Comments

Post A Comment

error: Content is protected !!